• +46 19-12 00 47
  • KÅVIVÄGEN 13
  • 703 75 ÖREBRO

Våra tjänster

  • Ljud, ljus och bild för konserter, konferenser och mässor.
  • Här kan du läsa mer om våra olika tjänster.

Xpecta Evenemangsteknik jobbar med liveproduktion och projektledning. Vi har ett gediget tekniklager med allt inom ljud, ljus, scen och bildproduktion för att tillgodose just era önskemål.

Xpecta Installation jobbar främst med installationer och försäljning. Vi kan hjälpa dig med allt från inköp av en projektor, till konsultation och projektering av nyinstallationer.

Xpecta Expo jobbar med specialproduktion såsom design och framtagning av mässmontrar, dekor till event eller andra speciallösningar.

Ljud Ljus Bild Installation Dekor- och Specialproduktion Mässmontrar

Evenemangsteknik

Ljud

Vi hjälper dig att höras med rätt teknik och trevliga tekniker

Xpecta har valt att genom hela sin produktlinje jobba med robusta varumärken. Ljudet är en av de viktigaste delarna under ett arrangemang, oavsett om det är en mindre tillställning, en konsert eller en konferens.

Vi vet vikten av ett fungerande ljudsystem och de krav som ställs på dagens evenemang. Xpecta väljer de toppledande tillverkarna oavsett om det gäller hyra eller installation. När ni vänder er till oss kan vi garantera en drift som gör att ni kan slappna av och koncentrera er på evenemanget.

Vi har ljud från den enklaste talanläggningen till de stora konsertscenerna och arenaproduktionerna. Vi hjälper er naturligtvis att sätta ihop ett komplett paket som passar just era önskemål gällande både prislapp och funktionalitet.

Ljus

Ljuset - kanske showens höjdpunkt

Xpecta har valt att genom hela sin produktlinje jobba med varumärken som representerar hög kvalité och funktion såsom GrandMA, SGM, Okero, Martin mfl.

Oavsett om det rör sig om en konferens eller en konsert är ljuset betydelsefullt. Till vår hjälp använder vi oss av en rad olika 3D-program för att ljuset på ditt arrangemang ska leva upp till den känslan eller den miljö ni vill förhöja.

Vi tar hand om ljusproduktionen och erbjuder skickliga ljustekniker som gör att ni kan fokusera på evenemanget.

Bild

LED - Framtidens reklampelare

Xpecta levererar både låg- och högupplöst LED för dina arrangemang. Vår lågupplösta har en pixel-pitch på 40mm (1600 pixlar/kvm) och fungerar utmärkt för dekor- och scenproduktioner. Den högupplösta variantetn har en pitch på 10mm (10 000 pixlar/kvm) och lämar sig bra som bildskärm för evenemang där man krävet ett mer högupplöst material, eller till digital skyltning.

Vårt arbete koncentrerar sig till just storbildskärmar och det kan vi riktigt bra.

Du kanske redan vet att det är LED-tekniken som gör stora skärmar möjligt. Lampan (LED:en) är en halvledare som avger ljus när elektroner passerar genom den. Från utsidan kan det se ut som en liten lampa, men den fungerar på ett helt annat sätt.

Per definition är en pixel en "självlysande prick" som finns på varje LED-skärm. Denna lysande prick kan utgöras av en eller flera lysdioder, beroende på dimension och funktion på skärmen. Vid fullfärgs-LED utgörs varje pixel av de tre grundläggande färgerna, röd, grön och blå som tillsammans kan bilda hela färgskalan.

Det mänskliga ögat har tre typer av receptorer för ljus och var och en motsvarar en primär färg. Alla andra färger är resultatet av en samtidig stimulering av dessa tre typer av receptorer, som i sin tur blandar de kromatiska komponenter som fångas upp av ögat. Genom blandningen av de tre primära färgerna, i olika procentsatser, kan varje pixel avge olika färger.

Varje kvadratmeter av en LED-skärm kan innehålla allt från 625 pixlar (25 x 25 pixlar) upp till 15 625 pixlar (125 x 125 pixlar) eller högre beroende på vilken modell man väljer. Antalet pixlar kan variera på samma yta på grund av något som kallas pixel-pitch. Pixel-pitch på en LED-display definierar avståndet mellan pixlarna, uttryckt i millimeter. Detta är en avgörande faktor för en LED-skärms betraktningsavstånd av följande skäl; ju närmare pixlarna sitter varandra, desto kortare är det minsta betraktningsavståndet.

Anledningen till att man börjar använda LED mer och mer är möjligheten till att göra storbildsproduktioner utomhus i dagsljus, vilket tidigare inte varit möjlig med projektionstekniken.

Ett alternativ till LED-skärm kan vara en sk. TV-vägg. Det går ut på att man monterar ihop ett antal kantlösa 46" tv-apparater för att uppnå en större skärm. Detta används vid återspegling av material som kräver full-HD då varje tv-skärm klarar 1920 x 1080 pixlar.

Installation

Aula, nattklubb eller kyrka - Vi har lösningen

Installation, försäljning, konsultation och projektering

Vi installerar ljudanläggningar, ljussystem, projektorer, videoväggar, butiksljud, miljöbelysning, talande utrymningslarm, hörslingor och mycket annat.

Behöver du service på din befintliga utrustning eller komplettera din gamla anläggning? Vi kommer på ett kostnadsfritt besök och ger dig en offert.

Expo

Dekor- och Specialproduktion

Från ritbordet till scenen eller mässan

Xpecta ritar och designar speciallösningar inom teater och evenemang, samt konstruerar dekor och rekvisita utefter era önskemål. Redan på offertstadiet tar vi fram en skiss i 3D över hur just ert dekorelement kommer se ut.

Vi samarbetar tätt med specialsnickeriet Axyd och har därför tillgång till digitaliserade fräsmaskiner. Till skillnad från många branscher är vi vana att jobba med korta beställningstider och garanterar leveranssäkerhet.

Inom dekor- och specialproduktion arbetar vi exempelvis med reklamfilm, långfilm, TV, teater, mässor, utställningar eller evenemang.

Mässmontrar

Varför blir en del presentationer så bra?

Det vet vi. Vi hyr inte bara ut lådor med teknik, vi ser till så att hela bild- och ljudproduktionen fungerar.

När du ska skapa en presentation som bryter igenom är det många saker att tänka på. Vi vet hur de olika formaten fungerar och vad som behövs för att dina åskådare ska uppfatta ditt budskap.

Vi har stor erfarenhet av mässmontrar, eventproduktion, presentationer och utvecklar koncept i alla storlekar och omfattning. Vi hjälper dig med design och framtagning av mässmontrar och presentationer för att du ska få ett genomslag i din marknadsföring.